Glasschade? Bel direct!
Glasschade

Dakkapel schilderen

Een dakkapel schilderen is belangrijk voor het onderhouden van uw huis. Hoe zorgt u voor een mooi geschilderde dakkapel?

Dakkapel schilderen

De dakkapel schilderen gebeurt als uw dakkapel nieuw geplaatst is, maar ook als het schilderwerk aan onderhoud of een nieuwe kleur toe is. Goed schilderwerk beschermt materiaal, zoals hout, tegen slijtage en weersomstandigheden. Regelmatig schilderen betekent dus niet alleen dat uw dakkapel er mooi uit ziet, maar ook dat de dakkapel langer mee gaat.

Buitenschilderwerk dakkapel

De buitenkant van uw dakkapel bestaat uit een aantal onderdelen die geschilderd kunnen worden, zoals kozijnen, ramen en betimmering zoals boeiboorden (de lijsten net onder de dakrand).

Omdat een dakkapel vaak meer bloot staat aan regen en zon dan gewone kozijnen of deuren, is het buitenschilderwerk van de dakkapel iets vaker toe aan een nieuwe laag verf. Gemiddeld eens in de vier jaar.

Schilderwerk dakkapel onderhouden

Het is verstandig om het schilderwerk goed te onderhouden, omdat het schilderwerk hierdoor langer mee gaat.

  • Schoonmaken Maak het schilderwerk regelmatig schoon met een lauwwarme doek. Regenwater blijft achter vuil en zand steken, waardoor de kans op houtrot groter is. Door schoon te maken voorkomt u dat vuil en zand aan het schilderwerk hechten.
  • Controleren Controleer het schilderwerk twee keer per jaar. Als u blaasjes of scheurtjes ziet, is het tijd voor een nieuwe verflaag. Let vooral op de horizontale onderdelen, zoals vensterbanken. Deze onderdelen hebben veel van het weer te verduren.
  • Bijwerken Werk kleine gaatjes en scheurtjes bij met plaatselijke reparaties en een lik verf. Omdat het bijwerken nogal precies komt, denk aan kwetsbare plekken zoals hoeken van kozijnen en ramen, vraagt dit onderhoud wat ervaring.

Onderhoudsabonnement schilderen dakkapel

U kunt het schilderwerk onderhouden ook uitbesteden aan IJsseldelta Meesterschilders. De afspraken hierover worden vaak vastgelegd in een onderhoudsabonnement of contract. Een abonnement geldt vaak voor een bepaalde periode (zoals 10 jaar). IJsseldelta Meesterschilders zorgt dat uw schilderwerk in die periode goed onderhouden wordt, waardoor u er geen omkijken naar heeft.

Kunststof of aluminium dakkapel schilderen

U kunt er ook voor kiezen om uw kunststof of aluminium dakkapel te schilderen. Er moet dan eerst een primer aangebracht worden, die ervoor zorgt dat de verf goed hecht.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Een dakkapel schilderen is een flinke klus. Het schilderen van uw dakkapel heeft invloed op de levensduur. Als dit goed gebeurt, bespaart dit onnodige extra kosten.

Als u zelf gaat schilderen, zorg dan voor de goede verfsoorten en het juiste materiaal, zoals steigers. En niet te vergeten: reserveer voldoende (vrije) tijd. Als u geen ervaring met schilderen heeft of u uw tijd liever aan andere dingen besteedt, dan kunt u het beste de specialisten van IJsseldelta Meesterschilders inschakelen.

Offerte dakkapel schilderwerk

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw dakkapel schilderwerk.

Dakkapel schilderen Dakkapel schilderen

Check ook onze website www.ijsseldeltaglas.nl voor al uw beglazing!