Glasschade? Bel direct!
Glasschade

Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen is belangrijk voor het onderhoud van uw huis. Schilderwerk zorgt voor een nieuwe uitstraling van uw kozijnen en voor bescherming van het materiaal.

Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen bestaat uit buitenschilderwerk en binnenschilderwerk. De randen van de ramen waar u vanaf de buitenkant tegenaan kijkt, horen bij het buitenschilderwerk, zoals de “kopse kant” van een naar buiten openslaand raam. De draaizijde van het raam hoort bij het binnenschilderwerk van uw kozijnen.

Schilderen houten kozijnen

Als u houten kozijnen heeft, dan is het verstandig om uw kozijnen regelmatig te schilderen. Verf beschermt hout namelijk tegen vocht. Binnenshuis ontstaat namelijk veel vocht, denk aan alle damp die ontstaat door douchen en koken. Het buitenschilderwerk van de kozijnen heeft veel te verduren van regen. Het is dus belangrijk om houten kozijnen goed te schilderen. Als u kunststof of aluminium kozijnen heeft, dan is schilderwerk niet nodig. Als u de kozijnen wel wilt schilderen, dan moet er eerst een primer aangebracht worden, die ervoor zorgt dat de verf zich goed kan hechten.

Wanneer kozijnen schilderen?

Uw kozijnen zijn aan een nieuwe verflaag toe als:
  • Het schilderwerk scheurtjes vertoont. Let daarbij vooral op de liggende onderdelen van de kozijnen, zoals een vensterbank, waar beschadigingen vaak beginnen.
  • De verf zichtbaar beschadigd of verkleurd is.
  • De verf verpoedert (afgeeft) of niet meer goed hecht (blaasjes).

Kleuren kozijnen kiezen

Als u verfkleuren gaat kiezen, dan kunt de kleuren afstemmen op uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan licht kleuren voor een ruimtelijk effect binnenshuis. De kleuren buitenschilderwerk kunt u afstemmen op de kleuren van de dakpannen en/of gevel van uw huis. Kozijnen worden daarnaast vaak met een lichte kleur verf geschilderd en de ramen met een donkere kleur, zodat er een mooi contrast ontstaat. Tip: u kunt te maken krijgen met kleurvoorschriften voor buitenschilderwerk. Het is verstandig om hierover navraag te doen bij uw gemeente.

Zelf kozijnen schilderen of uitbesteden?

Als u het schilderen van uw kozijnen aan een IJsseldelta Meesterschilders uitbesteedt, dan profiteert u van de volgende voordelen:
  • Vlot klaar IJsseldelta Meesterschilders werkt overdag in een vlot tempo door. Het schilderwerk van uw kozijnen is dus snel klaar.
  • Juiste verfsoorten en verftechnieken IJsseldelta Meesterschilders kiest voor binnenshuis bijvoorbeeld verfsoorten die afsluiten, zodat het vocht van binnen niet in de kozijnen trekt. Aan de buitenkant van het huis werkt IJsseldelta Meesterschilders met een vochtregulerende verf. Deze verf zorgt ervoor dat vocht niet in het hout opgesloten wordt.
  • Goede uitvoering Voor de kwaliteit van het schilderwerk is het belangrijk dat de verf goed wordt aangebracht. Verf moet bijvoorbeeld goed dekken. Op scherpe randen van bijvoorbeeld uw kozijnen kan verf niet blijven “liggen”. IJsseldelta Meesterschilders schuurt dit soort randen daarom vaak rond af.
U kunt uw kozijnen ook zelf schilderen, maar het risico is dat bijvoorbeeld door gebrek aan kennis en ervaring de kwaliteit van het schilderwerk te wensen over laat en de kozijnen onvoldoende beschermd zijn. Het is dus verstandig om alleen zelf uw kozijnen te schilderen als u (ruime) ervaring heeft.

Offertes kozijnen schilderen

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw schilderwerk. Kozijnen schilderen Kozijnen schilderen 1 Check ook onze website www.ijsseldeltaglas.nl voor al uw beglazing!