Glasschade? Bel direct!
Glasschade

Kleuren binnenschilderwerk

Kleuren voor uw binnenschilderwerk kiezen is een leuke, maar soms ook lastige taak. Hoe kiest u de perfecte kleur voor binnenshuis?

Kleuren binnenschilderwerk

Als u kleuren voor uw binnenschilderwerk gaat uitzoeken, dan is het verstandig om rekening te houden met de functie van de ruimte die geschilderd wordt. Voor de slaapkamer kunt u bijvoorbeeld het beste een rustgevende kleur kiezen, zodat u goed kunt slapen.

Verfkleuren uitproberen

Als u zeker wilt zijn van uw kleurkeuze voordat u verf gaat kopen, dan kunt u van veel verfsoorten voor binnenschilderwerk een kleurstaal op A5-formaat bestellen. Houd de kleurstaal vervolgens tegen het oppervlak wat u gaat schilderen en beoordeel de kleur bij daglicht én ‘s avonds bij kunstlicht. Als u twijfelt tussen tinten, dan kunt u het beste voor de lichtste tint kiezen. In werkelijkheid valt een kleur vaak iets donkerder uit dan op het staalkaartje.

Effect kleuren binnenschilderwerk

Als u uw huis gaat schilderen, dan kunt u door het gebruik van donkere en lichte kleuren invloed uitoefenen op de “ruimte beleving”: u kunt een ruimte met kleurgebruik groter, smaller, hoger of breder laten lijken. Als u bijvoorbeeld een hoog plafond donker schildert, dan lijkt het plafond lager. Kleuren binnenschilderwerk

Kleuren kiezen per ruimte

Kleuren binnenschilderwerk slaapkamer

Voor een slaapkamer wordt er veel gekozen voor groen, wit, bruin of pasteltinten zoals lichtroze en zachtgeel, omdat deze kleuren een ontspannend en rustgevend effect hebben.

Kleuren binnenschilderwerk badkamer

Voor uw badkamer kunt u kiezen voor blauw, wit, lichtroze, lichtgroen en lichtbruin, omdat deze kleuren een fris en rustgevend effect hebben.

Kleuren binnenschilderwerk woonkamer

In uw woonkamer kunt u voor wit, roze, bruin of grijs kiezen, omdat deze kleuren een neutraal, behaaglijk en ruimtelijk effect hebben.

Kleuren binnenschilderwerk keuken

In keukens wordt er, in combinatie met wit en zwart, veel gekozen voor rood, groen en geel. Dit zijn kleuren die een actief karakter hebben en in verband gebracht worden met eetlust.

Kleuren combineren

  • Wit: U kunt wit goed gebruiken als basiskleur en combineren met alle andere kleuren.
  • Zwart: U kunt zwart combineren met wit en felle kleuren.
  • Rood: Rood combineert goed met ander “warme” kleuren zoals oranje en geel.
  • Groen: U kunt groen combineren met bruin, blauw en geel.
  • Blauw: Blauw combineert goed met wit, grijs en groen.
  • Bruin: Bruin kunt u goed combineren met geel, oranje, fris blauw en groen.
  • Roze: Roze combineert goed met wit, blauw en groen.
  • Paars: U kunt paars combineren met groen, oranje, wit, zwart en grijs.
  • Grijs: Grijs combineert goed met felle kleuren.
  • Oranje en geel: U kunt oranje en geel goed combineren met zeeblauw, wit en rood.

Trendkleuren 2015

Hippe kleuren dit jaar zijn groen, oranje en geel. Als u de show wilt stelen met een trendy interieur, dan kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een mosterdgeel, olijfgroen of een manderijnoranje. Ook pasteltinten, zoals mintgroen, zachtroze en babyblauw behoren tot de trendkleuren van 2015. Als u liever een tijdloze kleur kiest, dan kunt u denken aan (creme) wit, zand of grijs.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Als u zelf gaat schilderen, dan vindt u schilderen waarschijnlijk erg leuk en heeft u al wat ervaring. Zelf schilderen kost veel (vrije) tijd en vraagt de nodige precisie. De uitvoering van het schilderwerk is van grote invloed op het eindresultaat. Zelfs doorgewinterde doe-het-zelvers besteden het binnenschilderwerk daarom vaak liever uit aan IJsseldelta Meesterschilders.

Offerte binnenschilderwerk

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw binnenschilderwerk Check ook onze website www.ijsseldeltaglas.nl voor al uw beglazing!