Glasschade? Bel direct!
Glasschade

Buitenschilderwerk woning

Het buitenschilderwerk van uw woning is regelmatig aan onderhoud toe. Goed schilderwerk beschermt en verfraait uw huis. Wij, van IJsseldelta Meesterschilders vinden dat uw huis deze aandacht verdient om zo haar waarde te behouden. IJsseldelta Meesterschilders is de particuliere woningschilder. Onze vakmensen, de Meesterschilders, schilderen alleen maar woningen. Woningen die bewoond zijn, met een mooi aangelegde tuin, met gordijnen, raamdecoratie en zonneschermen. Met een kostbare inrichting. De Meesterschilders van IJsseldelta Meesterschilders weten daar mee om te gaan. U heeft niets aan een opgeknapt huis, als u afknapt op de gevolgschade. Wij leveren geen zakkers, druipers of verfspatten. Geen verfafdrukken op uw vitrage en zeker geen voetafdrukken op uw parket of  vloerbedekking. Meesterschilders weten hoe ze moeten werken rondom uw kostbare bezit. Uw eigen huis, uw tuin en uw inrichting. We doen niets anders dan werken in het privédomein van onze klanten. Vraag ons en u merkt het verschil.

Offerte aanvraag Buitenschilderwerk woning

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte of inspectie aan bij de specialist, IJsseldelta Meesterschilders.

Buitenschilderwerk

Met buitenschilderwerk wordt het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis bedoeld. U kunt daarbij denken aan kozijnen en deuren, maar ook aan de gevelbetimmering en de buitenmuren van uw woning. Verder vallen ook schuttingdelen en de buitenkant van de schuur hieronder.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Buitenschilderwerk is ongeveer een keer per vijf jaar toe aan een schilderbeurt. Daarbij is het schilderwerk op het zuiden en westen eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Schilderwerk op het noorden en oosten heeft minder aandacht nodig. Als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont, is het tijd voor een schilder. Let vooral op de liggende onderdelen, zoals een vensterbank, waar beschadiging van het schilderwerk vaak begint.

Belang van het buitenschilderwerk

De belangrijkste functie van buitenschilderwerk is bescherming van onderdelen zoals houten kozijnen tegen weersomstandigheden. Schilderwerk voorkomt bijvoorbeeld dat hout gaat rotten. Daardoor gaan de kozijnen langer mee. Uw huis schilderen is dus belangrijk om het in een goede staat te houden.

Voordelen van goed buitenschilderwerk

  • Bescherming van materiaal. Goed schilderwerk zorgt dat materialen zoals hout langer mee gaan. Als uw woning regelmatig geschilderd wordt, hoeft u zich voorlopig geen zorgen te maken over bijvoorbeeld houtrot.
  • Waarde van uw woning. Daarnaast geeft schilderwerk een ander uiterlijk aan uw huis. Als uw woning goed in de verf staat, ziet dat er fris en mooi uit. Goed schilderwerk is daarmee ook belangrijk voor de waarde van uw huis.

Aandachtspunten buitenschilderwerk

Belangrijke aandachtspunten voor goed schilderwerk zijn:
  • De weersomstandigheden; We adviseren u om het buitenschilderwerk tussen april en oktober uit te voeren. In deze periode is de temperatuur en luchtvochtigheid optimaal voor het verwerken van verf. De ideale temperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden en de luchtvochtigheid op maximaal 75%.
  • De verf; Het is verstandig om een sterke hoogglanslak te gebruiken, ook wel alkydverf genoemd. Let er goed op dat de buitenverf voldoende elastisch is en past bij het materiaal wat geschilderd wordt.
  • Kleurafspraken; U kunt te maken krijgen met kleurafspraken voor schilderwerk die gelden voor een straat of deel van de wijk. Ook als u in een monumentaal huis woont, kunt u verplicht zijn om bepaalde kleuren te gebruiken. Als u dit vooraf navraagt bij uw gemeente, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.
  • De uitvoering; Het is belangrijk dat het schilderwerk van uw woning vakkundig uitgevoerd wordt. Denk aan het schilderen van lastige details of kwetsbare plekken, zoals de onder en bovenkant van deuren en kozijnen. Ook voldoende laagdikte van de verf is belangrijk voor de kwaliteit van het schilderwerk.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Er komt dus aardig wat kijken bij buitenschilderwerk. Denk ook aan een goede voorbereiding zoals het schuren, voorbehandelen of repareren van de ondergrond. Zelf schilderen kost behoorlijk wat tijd. Veel mensen kiezen er daarom voor om het schilderwerk uit te besteden aan IJsseldelta Meesterschilders.

Offerte buitenschilderwerk

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor uw buitenschilderwerk. Buitenschilderwerk  Buitenschilderwerk Check ook onze website www.ijsseldeltaglas.nl voor al uw beglazing!